Skip to content

3502-17

Skadetype: Nerveskade - N.Mandibularis
Afgørelsetype: Tålereglen – PFL § 2.1.4/KEL § 20.1.4
Ankenævnsafgørelsen: Afgørelse stadfæstet
Behandling: Tandbevarende behandling - Fyldning

Beskrivelse:

Fyldningsbehandling med efterfølgende nerveskade til følge. Efterfølgende sygemelding. TSAN tiltrådte Codans afgørelse.

Fyldningsbehandling med efterfølgende nerveskade til følge. Efterfølgende sygemelding. TSAN tiltrådte Codans afgørelse.

Hændelsesforløb:

Sagen drejer sig om en nu 53-årig kvinde, der den 31. marts 2016 skulle have repareret tanden -6 på grund af fraktur. I den forbindelse blev der anlagt en lokalbedøvelse med Citanest-Octapresin til underkæbens følenerve, hvor patienten efter det oplyste følte en voldsom smerte. Efterfølgende opstod der en kraftig ændring af føleevnen i patientens venstre side. Den 7. april 2014 blev det noteret, at patienten havde smerter, nedsat gabeevne samt føleforstyrrelse. Den 25. april 2014 blev patienten henvist til udredning på hospitalet, hvor hun blev set den 6. juni 2014. I den forbindelse blev der konstateret føleforstyrrelse, men der kunne ikke behandles herfor. Ifølge journalen fra tandlægen fra den 11. juni 2014 var der på hospitalet fundet et blodkar, som stadig blødte. Dette fremgår dog ikke af udskrivningsbrevet fra hospitalet. Den 13. juni 2014 er det noteret, at bristede kar ikke skal behandles, og man frygter permanent nerveskade.

Patienten søger nu om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste samt godtgørelse for svie og smerte samt varigt mén.

1. instans afgørelse:

I brev af 6. januar 2017 traf Codan afgørelse om, at patienten ikke er berettiget til yderligere erstatning.

Codan fandt, at den dokumentation, der er i sagen omkring årsagen til patientens sygemelding i marts 2016 og at hun efterfølgende måtte holde helt op med at arbejde, ikke er tilstrækkelig til at vise, at der er en direkte årsag mellem føleforstyrrelsen, der opstod efter tandlægebehandlingen den 31. marts 2014 og patientens sygemelding i marts 2016 og efterfølgende ansættelsesophør.

Codan fandt videre, at der ikke er tilstrækkelig grundlag/ dokumentation til at vurdere, hvorvidt patienten har fået et erhvervsevnetab på minimum 15% på grund af føleforstyrrelsen, da Codan alene har lægejournalen, lønsedler og R75 opgørelser.

Det er derfor Codans vurdering, at det ikke er dokumenteret, at patienten har haft et erhvervsevnetab på minimum 15% på grund af føleforstyrrelsen, der opstod i forbindelse med tandlægebehandlingen den 31. marts 2014.

For så vidt angår erstatning for helbredelsesudgifter, godtgørelse for svie og smerte samt varigt mén oplyses det, at der er taget stilling hertil i afgørelsen af 31. august 2016.

Tandskadeankenævnets afgørelse:

Tandskadeankenævnet stadfæster Codans afgørelse af 6. januar 2017 med den af Codan anførte begrundelse.

På baggrund af den neurosensoriske undersøgelse og det øvrige materiale i sagen finder nævnet, at det ikke er overvejende sandsynligt, at den anerkendte skade er årsagen til den efterfølgende sygemelding i marts 2016 og ansættelsesophør. Der findes derfor ikke at være grundlag for yderligere erstatning/godtgørelse end det, der tidligere er tilkendt af Codan.

Det bemærkes dog, at hvis patienten kan dokumentere, at hun havde indkomsttab i 2014, hvor hun var sygemeldt som følge af den anerkendte skade, skal dokumentation herfor fremsendes til Codan, som herefter vil træffe afgørelse, om der kan tilkendes erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.